YouTube
Instagram
public
Website

Rotterdams Vakcollege De Hef

Rotterdams Vakcollege De Hef is een vmbo-school op Zuid. Naast het vmbo, hebben wij een isk-afdeling. Op de Hef staat het leren van een vak centraal. Om je hier goed op voor te bereiden, volg je in de onderbouw en in de isk het vak PSO (Praktische Sector Oriëntatie). Hier ga je aan de slag met lessen Techniek, Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen. Ook leer je wat je daarmee kunt doen om later een goede en leuke baan te krijgen. Na het 2e jaar kies je je richting: Techniek, Zorg & Welzijn, of Economie & Ondernemen. Van het 1e tot en met het 4e leerjaar zijn er verschillende bedrijfsbezoeken en stages die horen bij de verschillende richtingen.

Dé perfecte manier om erachter te komen welke vervolgopleiding of baan het beste bij jou past!

Veel contact met je mentor

Elke klas begint drie keer per week de dag met hun mentor. Daarnaast heb je eens in de twee weken een coachgesprek met je mentor. Dan wordt er gekeken hoe we je helpen het beste uit jezelf te halen. Met de ouders en leerling bespreekt de mentor minstens vier keer per jaar de (loopbaan-)ontwikkeling.

Elk niveau welkom

De toekomst ligt open, wat voor advies je ook hebt gekregen van de basisschool! Als jij laat zien dat je een hoger niveau aankunt, doen wij er alles aan om jou hierin te begeleiden. Als het nodig is, kun je ook hulp krijgen op het gebied van taal en rekenen of extra begeleiding en verdiepingslessen. Speciaal voor leerlingen die willen doorstromen naar het hoogste niveau mbo, is er de theoretische leerweg. Iedereen is van harte welkom op RVC De Hef!

Slaghekstraat 221
3074 LJ Rotterdam
T: 010-4850666
I: www.rvcdehef.nl

Menu