YouTube
Instagram
Instagram
public
Website

OSG Hugo de Groot

De Hugo de Groot is een school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Daarnaast zijn er ook ISK-klassen. De Hugo staat bekend om het sociale en warme karakter. De leerlingen zijn er ook buiten de lessen om altijd welkom, bijvoorbeeld om te studeren of gewoon even gezellig te blijven hangen. Niet voor niets zien de leerlingen de school vaak als een soort tweede huis.

Veel te beleven

Binnen het onderwijs is veel ruimte voor steun en verrijking. Leerlingen hebben zelf de keuze om extra hulp te krijgen in vakken waarmee ze moeite hebben of juist uitdagende werkzaamheden te doen, die aansluiten bij de interesses. Om de havo- en vwo-leerlingen voor te bereiden op het wetenschappelijk onderwijs, leren zij in de speciale W&O-lessen specifieke vaardigheden aan.  Naast de lessen is er ruimte voor sport, theater, reizen, Lego League en andere activiteiten. Drie keer per jaar is er een projectdag, waarin je ook buiten de school bezig bent met wat je op school leert: het ontdekken van de stad, bezoek aan musea, theatervoorstellingen, biologie in Blijdorp, wiskunde op de Erasmusbrug of Frans spreken in Lille.

Team Hugo

Omdat de school graag iets terug wil doen voor de maatschappij, is Team Hugo opgericht. Dit team bestaat uit 30 leerlingen van heel de school. Van brugklassers tot examenklassers, iedereen mag zich aanmelden. De leerlingen dragen zelf leuke ideeën aan, waarbij ze door docenten worden ondersteund. Team Hugo pakt vrijwilligerstaken op. Zo maken zij bijvoorbeeld eten voor mensen die niet zo veel geld te besteden hebben of delen zij rozen uit op straat. Ook nam de school, met onder andere Team Hugo, deel aan de Nacht van de Vluchteling. Zij maakten een wandeling van tien of veertig kilometer.

Handig: de Hugo-app!

De Hugo de Groot heeft sinds een paar jaar een eigen app. Docenten, ouders en leerlingen kunnen zo heel gemakkelijk berichten aan elkaar sturen.  Via de handige chatfunctie kan snel informatie worden uitgewisseld. De app bevat daarnaast ook nieuwsberichten, belangrijke data en allerlei andere praktische zaken die je moet weten over de school.

Nachtegaalplein 53
3082 NK Rotterdam
T: 010-2831166
I: www.osghugodegroot.nl

Menu